Το χοιρινό με ελληνικές gourmet καταβολές! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.
Υλικά (6 μερίδες):
- 1,5 κιλό χοιρινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 μάτσο πράσα
- 1 σελινόριζα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη καρέ
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):
Καθαρίζουμε εξωτερικά την σελινόριζα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μας από όλες τις πλευρές μέχρι να θωρακιστεί καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την σελινόριζα και περιμένουμε μέχρι να σοταρίστουν καλά. Σβήνουμε με το κρασί μας και όταν αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα για να καλύψουμε το κρέας που ψήνεται. Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε τα πράσα, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Περιμένουμε μισή ώρα να ψηθούν και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε το μίγμα μας να ξεκουραστεί στο κλειστό πλέον «μάτι» για επιπλέον δεκαπέντε (15) λεπτά μέχρι να «δέσει» καλά. Καλή σας απόλαυση!
Το μυστικό του Μαρνέλλου:
Εάν βάλετε λίγο επιπλέον νερό μπορείτε να κρατήστε λίγο από το ζουμί σε ένα μπολ. Ετοιμάστε ένα πιλάφι και μόλις το βγάλετε στο τραπέζι μαζί με το χοιρινό περιχύστε το με το ζουμί. Φτιάξτε αρκετό γιατί όλοι θα σας ζητήσουν και δεύτερη μερίδα!