Καιρός να μάθουμε να ψήνουμε στην σούβλα. Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.
Υλικά (6 μερίδες):
- 1 «γουλίδι» αρνί (περίπου το ¼ του ζώου κατά προτίμηση το μπροστινό κομμάτι)
- Χοντρό αλάτι
Εκτέλεση (από 3 έως 4 ώρες ανάλογα με την φωτιά):
Πλένουμε το κομμάτι αρνί και το ακουμπάμε σε ένα ρηχό ταψί. Παίρνουμε χοντρό αλάτι και με την χούφτα μας αλείβουμε το αρνί. Το αλάτι πρέπει να απλωθεί ομοιόμορφα. Χρειάζεται αρκετό αλάτι χωρίς όμως να κάνουμε υπερβολές. Μόλις το αλατίσουμε καλά και από τις δύο πλευρές φέρνουμε την σούβλα μας. Περνάμε την σούβλα μέσα από το αρνί και φροντίζουμε να περάσει εναλλάξ τουλάχιστο 5 με 6 φορές για να μπορέσει το «γουλίδι» μας να κρατηθεί πάνω στην φωτιά μας. Μόλις «κάτσουν» τα κάρβουνα, βάζουμε την σούβλα μας στην φωτιά. Το αφήνουμε να γυρνάει αργά και σταθερά για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε ολόκληρο το κομμάτι μας ζεστό πάνω σε ρηχή μεγάλη πιατέλα. Καλή σας απόλαυση!
Το μυστικό του Μαρνέλλου:
Τα μυστικά της επιτυχίας για το αρνί μας είναι δύο και είναι πολύ απλά. Το πρώτο είναι να προμηθευτούμε το αρνί από κρεοπωλείο της εμπιστοσύνης μας. Το αρνί θα πρέπει να είναι ντόπιο και όχι μεγαλύτερο από 12 κιλά (ολόκληρο το ζώο). Υπολογίζουμε ότι ένα σωστό κομμάτι αρνί για την σούβλα θα πρέπει να είναι 4 με 5 κιλά. Το δεύτερο μυστικό είναι το αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε κόκκινο κρασί και καλή παρέα. Οι μικρές στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μας είναι αυτές που γεμίζουν την ζωή μας!