Στην κουζίνα μας υπάρχουν σκεύη και εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να γνωρίζουμε την πραγματική λειτουργικότητα τους. Ένα από αυτά η κουτάλα για τα μακαρόνια, σε τι χρησιμεύει η τρύπα που φέρει στο κέντρο της;
Πολύ συχνά όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, την μερίδα μας την υπολογίζουμε “με το μάτι” ή και με την χούφτα μας. Άλλες φορές δε σπάμε τα μακαρόνια στην μέση για να χωρέσουν στην κατσαρόλα με αποτέλεσμα να τα βλέπουμε λίγα στο νερό και να συμπληρώνουμε μακαρόνια κάθε φορά ελπίζοντας ότι έχουμε βάλει την σωστή ποσότητα. Την λύση για αυτό το πρόβλημα δίνει η κουτάλα με την τρύπα στην μέση.
Πιο συγκεκριμένα ο πιο εύκολος τρόπος να μετρήσουμε μια τέλεια ατομική μερίδα είναι να πιάσουμε μια χούφτα μακαρόνια και να δούμε αν χωράνε, συμπληρώνοντας το κενό μέχρι να χωρέσουν επακριβώς. Έτσι έχουμε την τέλεια ποσότητα για ένα άτομο, αν μαγειρεύετε όμως για παραπάνω άτομα επαναλαμβάνετε την διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.