Το νόστιμο χοιρινό με ισορροπημένη οξύτητα και γεύση! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (8 μερίδες):

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό κομμένο σε μπουκιές
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • ½ κιλό φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • ½   φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ λίτρο χυμό πορτοκάλι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1,5 ώρα):

Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μας.  Αφού σοταριστούν καλά προσθέτουμε το κρέας μας και αφήνουμε το μείγμα μας σε μέτρια φωτιά να καραμελώσει. Το σβήνουμε με τον χυμό μας και όταν αυτός αρχίσει να ζεσταίνεται απλώνουμε και το μέλι μας ανακατεύοντας αργά και σταθερά. Μόλις καταλάβουμε ότι το μείγμα μας πάει να εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα για να καλύψουμε το κρέας που ψήνεται.  Το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για μία περίπου ώρα. Στην  μισή ώρα επάνω ελέγχουμε και προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν το κρέας μας αρχίσει να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 περίπου λεπτά και σερβίρουμε με λευκό κρασί. Καλή σας απόλαυση! 

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Εάν βάλετε λίγο επιπλέον νερό μπορείτε να κρατήστε λίγο από το ζωμό σε ένα μπολ. Τηγανίστε πατάτες κομμένες στρογγυλές και μόλις τις  βγάλετε στο τραπέζι μαζί με το χοιρινό περιχύστε το με το ζωμό και ρίξτε από επάνω λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ποτέ δεν περίσσεψε καμία πατάτα στο τραπέζι αυτό . . . .