Το χοιρινό για τους μερακλήδες της γεύσης! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1,5 κιλό χοιρινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κιλά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • ½ κιλό λευκό κρασί
  • 1 φρέσκο κύβο λαχανικών σε ζωμό
  • 1  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη 
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2,5 ώρες):

Βάζουμε το μισό μας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που δεν κολλάει και αφού το ζεστάνουμε αρκετά καραμελώνουμε το χοιρινό μας. Δεν ξεχνάμε να το γυρίζουμε συνεχώς για να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι μας και τα κρεμμύδια. Μόλις αυτά καραμελώσουν ρίχνουμε το χοιρινό και το κρασί μας. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί και δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει. Μόλις τα υγρά εξαφανιστούν προσθέτουμε το κύβο μας αφού τον έχουμε κάνει ζωμό ανακατεύοντας τον με ένα λίτρο ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου δύο ώρες. Μόλις το κρέας είναι αρκετά μαλακό το σβήνουμε και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Καλή σας απόλαυση! 

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Χωριάτικη σαλάτα, τηγανητές πατάτες, λευκό κρασί και πολλά χαμόγελα στο τραπέζι. Κρατήστε λίγο από το ψημένο κρεμμύδι, ανακατέψτε το με λίγο κοκκινοπίπερο και γιαούρτι  και αλείψτε το σε φέτες ζεστό ψωμί! Θα τους ξετρελάνετε!