Μερικά πιάτα σε χορταίνουν μόνο και μόνο με την όψη τους. Όταν και η γεύση τους είναι μαγική τότε το αποτέλεσμα απλά ξεσηκώνει! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 6 κότσια χοιρινά
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • ½   φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  •  Πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 3,5 ώρες):

Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το μέλι και το χυμό λεμονιού και φτιάχνουμε ένα πηχτό μίγμα. Πιάνουμε το κότσι με το κόκκαλο προς τα κάτω και κάνουμε τρεις (3) βαθιές χαρακιές στο ψαχνό. Σε κάθε τομή βάζουμε το μίγμα μας. Τυλίγουμε το κάθε κότσι ξεχωριστά πρώτα σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί στην μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς για ακόμα δύο ώρες. Βγάζουμε τα κότσια από το ταψί μας, τα ξετυλίγουμε προσεκτικά και τα απλώνουμε ξανά στο ταψί μας το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αλείφουμε προσεχτικά με το μείγμα που μας έχει απομείνει και τα ψήνουμε ξανά στους 170 βαθμούς για επιπλέον 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο. 

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε επιπλέον μείγμα στο οποίο προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη και ένα ποτήρι νερό. Στο μείγμα αυτό βάζουμε πατάτες κομμένες «κυδωνάτες» και τις ψήνουμε για 60 λεπτά στους 170 βαθμούς σε ξεχωριστό ταψί  παράλληλα με το κρέας μας. Ετοιμαστείτε για μια πραγματική μάχη στο τραπέζι σας!