Έρευνες λένε ότι ποτέ κανείς δεν γκρίνιαξε όταν άκουσε ότι στο τραπέζι θα έχει σουτζουκάκια κοκκινιστά! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά για τα σουτζουκάκια (8 μερίδες):

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 αυγά
  • 2  μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
  • 4 τριμμένες φρυγανιές
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½  φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι κύμινο 
  • Αλάτι & πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
  • ½  φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Σε μια πλατιά λεκάνη πλάθουμε προσεχτικά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα. Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο επιθυμητό μέγεθος. Για την συγκεκριμένη συνταγή να είναι μακρόστενα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και ψήνουμε τα σουτζουκάκια μας για 40 λεπτά. Φροντίζουμε τα σουτζουκάκια να τα έχουμε καλύψει με μια λαδόκολλα. Μετά αφαιρούμε την λαδόκολλα τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε ως έχουν για 15 επιπλέον λεπτά. 

Στον ενδιάμεσο χρόνο έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Ρίχνουμε το λάδι μας και  το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά μας σε μια κατσαρόλα και τα ροδίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε την ντομάτα την ζάχαρη και το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για επιπλέον 15 λεπτά. Σβήνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα σουτζουκάκια μας να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά με κόκκινο κρασί.

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Στην μεγάλη μάχη ανάμεσα στις τηγανητές πατάτες και το ρύζι στην συγκεκριμένη συνταγή θα προτιμήσουμε το ρύζι . Χρησιμοποιήστε σπυρωτό λευκό ρύζι και θυμηθείτε να βάλετε στο τέλος μια γενναία κουταλιά βούτυρο για να πάρει γεύση! Μην ξεχάσετε να τσουγκρίσετε στην υγειά μας!