Το ιδανικό πιάτο τόσο για νηστεία όσο και για γευστική Μεσογειακή περιπλάνηση! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 2 κιλά σουπιές (κατά προτίμηση περίπου 300 γραμμάρια έκαστη)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 λίτρο λευκό κρασί
  • ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½  κουταλάκι γλυκάνισο 
  • ½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1,5 ώρα):

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας, το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τις σουπιές. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Διατηρώντας την φωτιά μας χαμηλά προσθέτουμε το κρασί, τα μπαχαρικά μας και το φύλλο δάφνης. Όταν τα υγρό μίγμα αρχίσει να λιγοστεύει προσθέτουμε ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό μας στην ίδια χαμηλή φωτιά για μισή επιπλέον ώρα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα και μετά το σκεπάζουμε και σβήνουμε την φωτιά μας. Περιμένουμε για ακόμα 10 λεπτά και το σερβίρουμε ζεστό! Δεν ξεχνάμε να το συνοδεύσουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Μια καλή επιλογή συνοδευτικού για το πιάτο μας είναι οι τηγανητές πατάτες. Κόψτε τις σε φαρδιές ροδέλες, τηγανίστε τις καλά και απλώστε τις στο πιάτο. Σερβίρετε τις σουπιές πάνω από αυτές και αφήστε τις να πάρουν τα αρώματα του πιάτου σας! Βάλτε αρκετές...