Το αγαπημένο ψάρι ευκολότερο, νοστιμότερο και καλύτερο από ποτέ! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 4 κομμάτια πέρκα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό 
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1 ώρα):

Παίρνουμε τις ροδέλες από την ντομάτα και το κρεμμύδι και στρώνουμε τον πάτο από το ταψί μας. Βάζουμε εναλλάξ το κρεμμύδι με την ντομάτα και μόλις τελειώσουμε απλώνουμε προσεκτικά την πέρκα πάνω από τα λαχανικά μας. Φροντίζουμε το ταψί μας να είναι μικρό για να χωρέσει ακριβώς τα υλικά μας. Πάνω από το ψάρι μας προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον χυμό από τα λεμόνια μας, το ποτήρι με το κρασί και το λάδι μας. Βάζουμε ομοιόμορφα πιπέρι και αλάτι και σκεπάζουμε το ταψί μας με μια λαδόκολλα και από πάνω ένα αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά και μετά ξεσκεπάζουμε και το ροδίζουμε για 15 ακόμα λεπτά. Σερβίρουμε με λευκό κρασί και χόρτα εποχής!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση στο ψάρι μας μαζί με το αλάτι και το πιπέρι βάζουμε λίγο γλυκό μπούκοβο και ελάχιστη πικάντικη μουστάρδα σε σκόνη! Αρώματα και γεύσεις που θα παιχνιδίσουν σε κάθε ουρανίσκο!