Το ιδανικό σε ευκολία ψάρι για τα παιδιά, νοστιμότερο και καλύτερο από ποτέ! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 4 φιλέτα Παγκάσιους
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ¼ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό 
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1 ώρα):

Παίρνουμε τις ροδέλες από την ντομάτα και το κρεμμύδι και στρώνουμε τον πάτο από το ταψί μας. Βάζουμε εναλλάξ το κρεμμύδι με την ντομάτα και μόλις τελειώσουμε προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ποτήρι με το κρασί και το λάδι μας. Βάζουμε ομοιόμορφα πιπέρι και αλάτι και το σκόρδο μας ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε το ταψί μας με μια λαδόκολλα και από πάνω ένα αλουμινόχαρτο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο (1/2 ώρα προθέρμανση) φούρνο για 40 λεπτά και μετά το ξεσκεπάζουμε. Προσθέτουμε από επάνω τα φιλέτα Παγκάσιους και τα ψήνουμε για 15 ακόμα λεπτά. Φροντίζουμε στα 7-8 λεπτά να τα γυρίσουμε για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε το πιάτο μας με τον μαϊντανό!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Αν θέλουμε μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με βραστά κολοκύθια και πιπεριές. Με τον τρόπο αυτό το πιάτο μας θα αποκτήσει χρώμα & νοστιμιά ενώ παράλληλα θα προσφέρουμε στην οικογένεια μας ένα ολοκληρωμένο και απόλυτα θρεπτικό γεύμα!