Το ιδανικό πιάτο για να μοιράσουμε χαμόγελα στο τραπέζι μας! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 4 χοιρινές μπριζόλες από τον λαιμό
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 πορτοκάλι (χυμό)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός τις μπριζόλες και τις πατάτες. Μόλις τα ανακατέψουμε καλά βάζουμε μέσα τις μπριζόλες σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να «κάτσουν» στο ψυγείο μας για περίπου 2 ώρες. Τοποθετούμε σε μικρό ταψί, ικανό να φιλοξενήσει «στριμωχτά» τα υλικά μας, τις πατάτες και από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες μας. Προσθέτουμε στο μπολ μας ένα ποτήρι νερό και περιχύνουμε αργά το μίγμα μας στο ταψί. Βάζουμε πάνω από το ταψί μας μια λαδόκολλα και πάνω από την λαδόκολλα αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 90 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά τα ξεσκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ροδίσουν, ψήνοντας τις μπριζόλες μας για ακόμα 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Δεν ξεχνάμε να σερβίρουμε στο πιάτο μας το ζουμάκι, που θα το ρίξουμε πάνω από το κρέας μας!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Αν αντί για το κλασσικό κουτάκι μπύρας χρησιμοποιήσουμε μαύρη μπύρα τύπου Weiss θα απογειώσουμε το πιάτο μας δίνοντας του μια πιο έντονη και καπνισμένη γεύση!