Το πιάτο που όλοι θα δοκιμάσουν πρώτο! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1,5 κιλό χοιρινό κρέας λαιμό
  • 5 φέτες μπέικον 
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • ½   φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½  κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1,5 ώρα):

Βάζουμε το μισό μας λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια μας. Έπειτα προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε αργά μέχρι να το κρέας να τσιγαριστεί καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κύμινο και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί μας. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί  το κρασί και προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό ίσα να καλύψει το κρέας μας. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα. Προς το τέλος της ώρας σοτάρουμε τα λουκάνικα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο  και τα προσθέτουμε στο κρέας μας. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι και τα αφήνουμε μαζί να σιγοψηθούν για δέκα ακόμα λεπτά. Καλή σας όρεξη! 

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Αν θέλουμε την γεύση του μπεκρή μεζέ μας δυνατότερη βάζουμε 1,5 ποτήρι κόκκινο κρασί αντί το λευκό και ελάχιστη πάστα ντομάτας. Το πιάτο μας αποκτά μια «χειμωνική» και αρκετά εντονότερη γεύση.