Ένας υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, διατροφικά ανώτερος και ωφέλιμος, μα πάνω απ’ όλα πρωτότυπος! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου 
  • 1 κιλό μπάμιες μικρές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 5 μέτριες ντομάτες
  • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1 ώρα):

Ξεπλένουμε καλά το φιλέτο μας και το τοποθετούμε στην μέση του ταψιού μας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες μας. Τις τηγανίζουμε ελαφρά (ίσα να ροδίσουν) και τις αφήνουμε να σουρώσουν. Τις τοποθετούμε προσεχτικά στο ταψί γύρω από τον μπακαλιάρο μας. Στο τηγάνι που ροδίσαμε τις μπάμιες μας, χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι, ροδίζουμε καλά το κρεμμύδι με το σκόρδο μας. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τις ντομάτες μας καλά αλεσμένες. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι μας. Αφήνουμε την σάλτσα μας για λίγο μέχρι να δέσει και μετά περιχύνουμε με αυτή το ταψί μας. Φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα και ξεκινάμε να ψήνουμε το ψάρι μας σε μέτρια φωτιά στο φούρνο. Προσέχουμε στα 10 λεπτά να γυρίσουμε το φιλέτο μας για να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να ξεραίνεται το φαγητό μας είναι έτοιμο. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε το πιάτο μας με τον μαϊντανό!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Αν θέλουμε να αφήσουμε την παρέα στο τραπέζι μας αποσβολωμένη συνοδεύουμε το γεύμα μας μια πολυποίκιλη σαλάτα με χόρτα εποχής και φρεσκοψημένο σκορδόψωμο. Συγχαρητήρια! Είστε το επίκεντρο του τραπεζιού!