Μοσχαράκι, ντομάτες κρεμμυδάκι. Πιο Ελληνικό και πιο νόστιμο δεν γίνεται! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 1 κιλό μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 6 μεσαίες ντομάτες χαραγμένες στα τέσσερα (σταυρός)
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση (περίπου 2,5 ώρες):

Κόβουμε το μοσχάρι μας σε μεσαία καρέ. Ζεσταίνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μας και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του. Μόλις καραμελώσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και  ρίχνουμε στο σκεύος μας τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε  το μίγμα μας σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια μας να «μαραθούν». Προσθέτουμε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς, την ζάχαρη, το ξύδι, το κρασί, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά μας και αφού γίνουν ομοιόμορφα βάζουμε και το κρέας μας. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες και μόλις μαλακώσει το κρέας και τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι το σβήνουμε. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας. Μην ξεχάσετε το κόκκινο κρασί στο τραπέζι!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Για σήμερα θα σας πούμε δύο μυστικά. Αν ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες και προσθέσουμε 2 ακόμη μας το φαγητό μας θα γίνει με περισσότερο ζουμί που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πολύ έξυπνα  και αλλού! Επίσης αν στο τραπέζι μας έχουμε μερακλήδες της γεύσης βάλτε μαζί με τα λοιπά μπαχαρικά και λίγο κύμινο. Θα δώσει στο κρέας άρωμα και ένα ελαφρά πικάντικο τελείωμα!