Το πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2,5 ώρες):

Κόβουμε το μοσχάρι σε χοντρά καρέ. Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του. Μόλις θωρακιστεί και κάνει την κρούστα του προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να καραμελώσει. Ρίχνουμε το πιπέρι μας και έπειτα βάζουμε 1 λίτρο νερό και την ντομάτα μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα. Μόλις η σάλτσα πυκνώσει και το κρέας μαλακώσει, το δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι, 2 ακόμη ποτήρια νερό αν χρειάζεται, τα φασόλια μας, τον μαϊντανό και βάζουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε για 1 ακόμη ώρα σε χαμηλή φωτιά και μόλις μαλακώσουν όλα προσθέτουμε το αλάτι μας. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 ακόμα λεπτά μέχρι οι μυρωδιές της κατσαρόλας μας να είναι απλά ακαταμάχητες.

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Μπορούμε αν βιαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την χύτρα ταχύτητος. Στην περίπτωση αυτή μόλις η χύτρα μας αρχίσει να «σφυρίζει» κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς στην μέση και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά. Μετά ακολουθούμε πάλι το τελευταίο μέρος της συνταγής και σε 20 επιπλέον λεπτά το υπέροχο πιάτο μας είναι έτοιμο!