Η «Ελληνική» εκδοχή του αγαπημένου πιάτου! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1,5 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άνθος αραβοσίτου (corn flower) 
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά καρέ. Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα με όλο το ελαιόλαδο. Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του. Μόλις θωρακιστεί και κάνει την κρούστα του προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να καραμελώσει. Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Έπειτα βάζουμε το κύμινο και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα. Μόλις το κρέας μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια. Δοκιμάσουμε το ζουμί και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα και λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε αργά και σταθερά μέχρι να «δέσει» το η σάλτσα μας. Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι τύπου basmati και συνοδεύουμε με λευκό κρασί!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Αν θέλουμε περισσότερη και πιο πηχτή σάλτσα βάζουμε επιπλέον νερό και λίγο λεμόνι ακόμα. Βάζουμε περισσότερο άνθος αραβοσίτου και ακολουθούμε πάλι το τελευταίο μέρος της συνταγής. Περιχύνουμε το ρύζι με την επιπλέον σάλτσα και είμαστε έτοιμοι!