Το ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1,5 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2,5 ώρες):

Κόβουμε το μοσχάρι σε χοντρά καρέ. Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα με το ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του. Μόλις θωρακιστεί και κάνει την κρούστα του προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να καραμελώσει. Ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και το κλωνάρι από το σέλινο. Το κλωνάρι πρέπει να το έχουμε χαρακώσει κατά μήκος και όχι να το κόψουμε! Ρίχνουμε όλα μας τα μπαχαρικά, το κρασί και το αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Έπειτα βάζουμε 1 λίτρο νερό και την ντομάτα μας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες. Μόλις η σάλτσα πυκνώσει και το κρέας μαλακώσει, το δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και βάζουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύεται υπέροχα με πιλάφι!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Μπορούμε αν βιαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την χύτρα ταχύτητος. Στην περίπτωση αυτή μόλις η χύτρα μας αρχίσει να «σφυρίζει» κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς στην μέση και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά. Μετά ακολουθούμε πάλι το τελευταίο μέρος της συνταγής και σε 10 επιπλέον λεπτά το υπέροχο πιάτο μας είναι έτοιμο!