Τα αγαπημένα μας μαυρομάτικα στην πιο ζουμερή και νόστιμη εκδοχή τους! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
  • 500 γραμμάρια γινωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Από την προηγούμενη το βράδυ έχουμε μουλιάσει τα μαυρομάτικα μας. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε καθαρό νερό να μουλιάσουν λίγο ακόμα. Τα βάζουμε ξανά σε καθαρό νερό και τα βράζουμε μέχρι να αφρίσουν. Αδειάζουμε το νερό και τα ξεπλένουμε καλά με δροσερό νερό. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ροδίζουμε το κρεμμύδι μας μέχρι να μαραθεί. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το μάραθο, το καρότο, την ντομάτα και δυο ποτήρια νερό. Μόλις αυτά ξεκινήσουν να βράζουν προσθέτουμε τα μαυρομάτικα και συμπληρώνουμε με νερό. Φροντίζουμε το νερό να σκεπάζει τουλάχιστον δυο δάχτυλα τα φασόλια μας. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι μας και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μια ώρα. Μόλις κόβονται εύκολα με το πιρούνι μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε μαζί με το πιπέρι μας και λίγο μπούκοβο. Αυτό θα δώσει μια πιο πικάντικη επίγευση στα φασόλια μας. Παράλληλα αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο παραπάνω νερό και ντομάτα και να δημιουργήσουμε μια υπέροχη σούπα που θα μας κρατήσει ζεστούς τις πιο κρύες ημέρες του χρόνου!