Ελαφρύ και νόστιμο, εύκολο και προσιτό! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1,5 κιλό κουνέλι κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • 300 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
  • Μπαχάρι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 45 λεπτά):

Βάζουμε το κουνέλι μας να μαλακώσει μαζί με το ξύδι και ένα λίτρο νερό σε μια λεκάνη το πρωί πριν το μαγείρεμα. Όταν έρθει η ώρα για το μαγείρεμα σοτάρουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι μας και ρίχνουμε το κουνέλι για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν απορροφήσει τα υγρά του το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί συμπληρώνουμε με ένα ποτήρι νερό και περιμένουμε να εξατμιστεί και αυτό. Ελέγχουμε αν το κουνέλι μας έχει μαλακώσει και εάν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το νερό τρεις ή τέσσερις φορές μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μόλις το κουνέλι μας έχει μαλακώσει και τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι είναι έτοιμο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, το πιπέρι και το αλάτι, λίγο τριμμένο μπαχάρι, την δάφνη και το αφήνουμε να σιγοβράζει. Όταν το κόκκαλο ξεκολλάει από το κουνέλι μας με ευκολία τότε έχουμε τελειώσει. Ρίχνουμε το αλάτι από πάνω και ανακατεύουμε το μίγμα μας κουνώντας ελαφρά πέρα- δώθε την κατσαρόλα μας. Καλή μας όρεξη!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Μπορούμε αν θέλουμε μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά να προσθέσουμε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και ένα ξυλάκι κανέλα. Κάτι τέτοιο θα δώσει μια «πολίτικη» νότα στο κουνέλι μας και θα το χρωματίσει γευστικά!