Κοτόπουλο με μπάμιες! Ετοιμαστείτε να σκορπίσετε την χαρά στο τραπέζι σας! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια μπάμιες
  • 1 ποτήρι ροζέ κρασί
  • 3 μεγάλες τριμμένες ντομάτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ξεκινάμε να ροδίσουμε τα μπουτάκια το κοτόπουλο. Μόλις αυτά θωρακιστούν, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το κρεμμύδι. Μόλις καραμελώσει σβήνουμε αργά με το κρασί μας και περιμένουμε να εξατμιστεί για 10 περίπου λεπτά. Μετά ρίχνουμε την δάφνη, το αλατοπίπερο και το μπαχάρι μας. Ανακατεύουμε προσεχτικά για  2-3 λεπτά και μόλις όλα γίνουν ένα μίγμα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες. Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε σταδιακά ένα ποτήρι νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι για μια περίπου ώρα. Έπειτα προσθέτουμε τις μπάμιες μας, λίγο αλάτι ακόμα, ένα επιπλέον ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε σε μεσαία φωτιά για μισή ώρα ακόμα. Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε μερικά λεπτά να ξεκουραστούν. Σερβίρουμε στο τραπέζι μας με μια κούπα ροζέ κρασί!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Φροντίστε να έχετε στο τραπέζι σας ζεστό ψωμί και προτείνετε την παρέα να «βουτήξει» στο ζουμί. Θα γεμίσει η κουζίνα σας χαμόγελα!