Ποιος είναι αυτός που μύρισε ζεστό κριθαράκι με κοτόπουλο και δεν του έτρεξαν τα σάλια; Κανείς! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 μεγάλες τριμμένες ντομάτες
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλλα
  • 1  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο κριθαράκι μεσαίο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1,5 ώρα):

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και ξεκινάμε να ροδίσουμε τα μπουτάκια το κοτόπουλο. Μόλις αυτά θωρακιστούν, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και τα μυρωδικά μας. Ανακατεύουμε προσεχτικά για περίπου 5 λεπτά και μόλις όλα γίνουν ένα μίγμα σβήνουμε αργά με το κρασί μας και περιμένουμε να εξατμιστεί. Αμέσως μετά προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουμε το κρέας μας. Σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά και μόλις το κοτόπουλο ξεκινήσει να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι μας ρίχνουμε λίγο επιπλέον αλάτι. Περιμένουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα και μετά αφαιρούμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειαστεί έχοντας πάντοτε στο νου μας ότι η σωστή αναλογία είναι τρεις κούπες ζουμί για μια κούπα κριθαράκι. Μέσα σε 10 λεπτά το κριθαράκι μας θα είναι έτοιμο. Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε μερικά λεπτά να ξεκουραστούν. Σερβίρουμε στο τραπέζι μας με μια κούπα κόκκινο κρασί!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Όλοι ξέρουμε ότι το κριθαράκι ταιριάζει πολύ με τριμμένο τυρί! Προτιμήστε το κεφαλοτύρι και πασπαλίστε μια γενναία χούφτα πάνω από κάθε μερίδα. Θα γίνει χαμός!