Το αγαπημένο πιάτο των παιδιών και των γιαγιάδων! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1,5 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πρέζα τριμμένο μπαχάρι
  • 4 λεμόνια (το χυμό τους)
  • ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1 ώρα):

Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε μεσαία κομμάτια και το ρίχνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με όλο το ελαιόλαδο. Ροδίζουμε το κοτόπουλο μας από όλες τις πλευρές του. Μόλις θωρακιστεί καλά και κάνει την κρούστα του, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπαχάρι και τη δάφνη. Ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να καραμελώσει. Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για δύο – τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Έπειτα προσθέτουμε  ½  λίτρο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά. Μόλις το κρέας μαλακώσει ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και έπειτα προσθέτουμε επιπλέον πιπέρι και  αλάτι αν χρειάζεται. Το αφήνουμε να πιει λίγο το ζουμάκι του και το  σερβίρουμε παρέα  με λευκό κρασί!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Αν θέλουμε πατάτες για τα παιδιά, αντί για ½ λίτρο νερό βάζουμε 1 λίτρο νερό. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το ζουμί και βράζουμε σε αυτό τις πατάτες μας για 40 περίπου λεπτά. Όπως θα τις σερβίρουμε ζεστές, βάζουμε πάνω τους ελάχιστο βούτυρο και δυο τρεις κόκκους χοντρό αλάτι.