Το πιάτο που θα κάνει όλους να ζητήσουν και δεύτερη μερίδα! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 2,5 κιλά κόκορας κομμένος σε μεσαία κομμάτια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1,5 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Ροδίζουμε τον κόκορα μας σε μια πλατιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μας. Μόλις θωρακιστεί και κάνει την κρούστα του προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να καραμελώσει. Σβήνουμε με το κρασί μας και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα όλα μας τα υλικά. Ανακατεύουμε αργά και μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 90 λεπτά. Μόλις το κρέας από τον κόκορα μας «γλιστράει» από το κόκαλο του, το φαγητό μας είναι έτοιμο! Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Μπορούμε αν θέλουμε να βράσουμε σε ζωμό από κοτόπουλο χυλοπίτες. Λίγο πριν είναι έτοιμες και χυλώσουν τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κόκορα μας. Αφήνουμε να μείνουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε. Ετοιμαστείτε για να σερβίρετε και δεύτερη μερίδα σε όλους!