Κεφτεδάκια! Κοκκινιστά! Θα γίνει πανικός στο τραπέζι! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά για τα κεφτεδάκια (8 μερίδες):

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 2 αυγά
  • 2  μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 τριμμένες φρυγανιές
  • 3 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½  φλιτζάνι λάδι
  • Κύμινο 
  • Αλάτι & πιπέρι

Υλικά για την σάλτσα:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
  • ½  φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Σε μια πλατιά λεκάνη πλάθουμε προσεχτικά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μέχρι να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο επιθυμητό μέγεθος. Για την συγκεκριμένη συνταγή προτείνουμε το μέγεθος  σαν καρύδι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά και ψήνουμε τα κεφτεδάκια μας για 40 λεπτά. Φροντίζουμε τα κεφτεδάκια να τα έχουμε καλύψει με μια λαδόκολλα. Μετά αφαιρούμε την λαδόκολλα τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε ως έχουν για 15 επιπλέον λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο μας και τα αφήνουμε να «κάτσουν» για 5 λεπτά ακόμα.

Στον ενδιάμεσο χρόνο έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Ρίχνουμε το λάδι μας και  το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά μας σε μια κατσαρόλα και τα ροδίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε την ντομάτα την ζάχαρη και το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα. Σβήνουμε παράλληλα με τα κεφτεδάκια και αφήνουμε και την σάλτσα να «κάτσει» για 5 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε μια πλατιά πιατέλα και τα περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα. Δεν βλέπετε την ώρα να το μαγειρέψετε . . . . . έτσι δεν είναι;

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Στην μεγάλη μάχη ανάμεσα στις τηγανητές πατάτες και το ρύζι στην συγκεκριμένη συνταγή θα προτιμήσουμε τις τηγανητές πατάτες. Χοντροκομμένες και μπόλικες θα τρελάνουν τους συνδαιτυμόνες σας!