Η Best Seller συνταγή ενός πιάτου που δεν περισσεύει ποτέ! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • 4 πιπεριές μεσαίου μεγέθους
  • 2 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους
  • 2 μελιτζάνες μεσαίου μεγέθους
  • 2 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • ½ ματσάκι μαϊντανό τριμμένο
  • 2-3 φύλλα δυόσμου τριμμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ποτήρι ρύζι τύπου «καρολίνα»
  • 1,5  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 3,5 ώρες):

Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά μας καλά και τα αδειάζουμε προσεχτικά. Κόβουμε τα λαχανικά μας και φροντίζουμε να κρατήσουμε άθικτο το «καπάκι» τους και μετά αδειάζουμε το περιεχόμενο τους σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη. Φροντίζουμε το μίγμα από τα λαχανικά μας να είναι πολύ ψιλοκομμένο για να μπορεί να ανακατεύεται εύκολα. Αν αυτό μας δυσκολεύει μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε τον ηλεκτρικό τρίφτη (μίνι πίμερ). Στο μίγμα μας προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τριμμένα μας υλικά, το μισό λάδι  και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Σε ένα βαθύ ταψί απλώνουμε προσεχτικά τα λαχανικά μας και τα γεμίζουμε καλά με το μίγμα μας. Έπειτα τα κλείνουμε προσεχτικά με το «καπάκι» τους. Ρίχνουμε στο ταψί μας το υπόλοιπο λάδι, 3 γεμάτα ποτήρια νερό και πασπαλίζουμε τα λαχανικά με τα μπαχαρικά μας. Έπειτα σκεπάζουμε καλά το ταψί μας με μια λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί μας σε φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί εκεί για 1,5 ώρα. Με το πέρας της 1,5 ώρας ξεσκεπάσουμε το ταψί μας και το αφήνουμε να ψηθεί στην ίδια θερμοκρασία για επιπλέον μισή ώρα. Σβήνουμε το φούρνο μας και το αφήνουμε μέσα για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα. Φροντίστε να ξεκινήσετε νωρίς την ετοιμασία σας γιατί κάνεις δεν θέλει να περιμένει όταν το φαγητό είναι γεμιστά!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Θα σας αποκαλύψουμε το «μυστικό συστατικό» μας  που κάνει τα γεμιστά μας απλά ακαταμάχητα! Στο μίγμα προσθέστε δυο σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο και χυμό από ένα λεμόνι. . . . . Μην αποκαλύψετε όμως πουθενά το μικρό μας μυστικό!