Παραδοσιακό κρητικό αρνάκι φρικασέ! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1,5 κιλό αρνάκι κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 3 λεμόνια
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1 ώρα):

Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα, να κάψει, χωρίς λάδι και ρίχνουμε μέσα το κομμένο αρνάκι και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε το αλάτι, μισό ποτήρι νερό, τα μαρούλια και τα αφήνουμε στην χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ακόμα. Θέλουμε τα μαρούλια να κρατάνε και όχι να λιώσουν τελείως! Στην κατσαρόλα μας πρέπει να μας έχει μείνει περίπου 1 ποτήρι ζουμί. Κλείνουμε την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα λεμόνια καλά μαζί με το αυγό και σιγά σιγά προσθέτουμε και λίγο από το ζουμί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε αργά μέχρι το μίγμα μας να πάει παντού! Το φρικασέ μας είναι έτοιμο!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Μπορούμε αντί για μαρούλι να προσθέσουμε βρασμένο σταμναγκάθι! Αυτό θα δώσει ξεχωριστή νοστιμιά και μια «Κρητική» νότα στο πιάτο μας!