Ώρα για λαδερά. Νόστιμα και υγιεινά! Νοστιμιά και απόλαυση για ολόκληρη την οικογένεια.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 250 γραμμάρια αρακά
  • 250 γραμμάρια αγκινάρες καθαρισμένες (καρδιές)
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 3 καρότα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 500 γραμμάρια ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 1,5 ώρα):

Ρίχνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα το λάδι μας και προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο και το σκόρδο. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά και μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Προσθέτουμε παράλληλα την ντομάτα και δυο ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε τις αγκινάρες και τον αρακά. Ανακατεύουμε ελαφρά και φροντίζουμε το νερό να καλύπτει καλά τα υλικά μας. Ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά. Ελέγχουμε τιε αγκινάρες και όταν αυτές τρυπιούνται με ευκολία προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι μας. Ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά και μετά σβήνουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στο μάτι για 5 επιπλέον λεπτά. Σερβίρουμε με ζεστό ψωμί!

Το μυστικό του Μαρνέλλου:

Το συγκεκριμένο πιάτα εκτός από κύριο και ολοκληρωμένο πιάτο που είναι μπορεί να συνοδέψει άνετα οποιαδήποτε επιλογή με κρέας κατσαρόλας! Αν το σερβίρετε μόνο του προτιμήστε το λευκό κρασί. Δένει καλύτερα!