Αν ακολουθείς και εσύ της περιόδους νηστείας, τηρώντας παραδόσεις είτε προσπαθείς να αποφύγεις το κρέας για λίγο, σου έχουμε τη λύση για να στερηθείς το κρέας και όχι τη γεύση.

Ευτυχώς, η κουζίνα της πατρίδας μας ή μεσογειακή διατροφή όπως αποκαλείται, είναι πλούσια σε πιάτα που μπορεί να μην έχουν κρέας όμως είναι ένας ολόκληρος γευστικός κόσμος και πάνω απ’ όλα εξαιρετικά υγιεί. Αυτά τα πιάτα έχουν ιδιαίτερη θέση στην κουζίνα μας με διαφορετικά πιάτα κάθε μέρα για να δοκιμάζεις όλο και κάτι διαφορετικό. Αν όμως είσαι κολλημένος με την ιδέα της πίτας σου έχουμε και εκεί πρόταση.

Γεμιστά, ντολμαδάκια, διάφορα λεμονάτα, κοκκινιστά ή λαδερά όσπρια είναι μερικά από τα πιάτα που βγαίνουν καθημερινά από τη κουζίνα μας. Όμως θα λατρέψεις περισσότερο τα πιάτα ψαρικών μας, όπως είναι τα καλαμαράκια είτε τηγανητά είτε κοκκινιστά, ο μπακαλιάρος, που εκτός από τηγανητό εδώ θα τον βρεις στιφάδο και με μπάμιες, το χταποδάκι είτε κρασάτο είτε μαγειρεμένο με κοφτό μακαρονάκι, σουπιές στιφάδο και κοκκινιστές, καθώς και ψάρια όπως γλώσσα, πέρκα και παγκάσιους που είτε τηγανητά είτε πλακί στο φούρνο είναι πεντανόστιμα.

Για το τέλος, μια από της πιο ιδιαίτερες νοστιμιές που έχουμε να σου προσφέρουμε σε περιόδους νηστείας είναι τα τηγανητά καλαμαράκια τυλιγμένα σε πίτα, η γνωστή σε όλους καλαμαρόπιτα που ακόμα και να μην νηστεύεις αξίζει να δοκιμάσεις. Και αν επιμένεις στην πίτα αλλά δεν τρως τα ψαρικά, δοκίμασε το μπιφτέκι λαχανικών.