Μία ερώτηση με βαθύ νόημα και φυσικά πολλές απαντήσεις! Τελικά το μέγεθος μετράει… στο σουβλάκι; Και η απάντηση είναι φυσικά… ναι! Γιατί όταν θέλεις να απολαύσεις ένα σουβλάκι με όλα τα αγαπημένα σου υλικά, αναζητάς ποιότητα και ποσότητα!

Σουβλάκια μπορείς να δοκιμάσεις σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας, αλλά σαν της Κρήτης το σουβλάκι… πουθενά! Ο λόγος φυσικά αφορά σε δύο βασικά πράγματα που έχουν εξέχουσα σημασία για την παραγωγή και την παρασκευή του σουβλακιού: τα υλικά και το μέγεθος. 

Σχετικά με τα υλικά, το πιο σημαντικό είναι φυσικά το κρέας: χοιρινό, κοτόπουλο, πανσέτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σου μπορείς να το ζητήσεις.  Μη ξεχνάς ότι η Κρήτη είναι ένα νησί με μεγάλη κτηνοτροφική παραγωγή, ενώ η αγάπη των Κρητικών για το κρέας φαίνεται από τους πόσους διαφορετικούς τρόπους έχουν ανακαλύψει για να ψήνουν το κρέας. Οπότε, σίγουρα θα βρεις την καλύτερη ποιότητα κρέατος στον κρητικό πιτόγυρο, για αυτό… όσο πιο καλό είναι το κρέας, τόσο πιο ευχάριστα το τρως!

Οπότε οι επιδέξιοι κρητικοσουβλακοτυλιχτές σου φτιάχνουν το μεγαλύτερο σουβλάκι που έχεις δοκιμάσει ποτέ, γεμάτο με τα καλύτερα και τα πιο ποιοτικά υλικά της περιοχής: φρέσκο κρέας, ντόπιες ντοματούλες με πατάτες και δροσερό γιαούρτι. Με μία μαεστρία, που δεν προλαβαίνει να τη δει το μάτι σου, γεμίζουν μια κανονική πίτα σε χρόνο ντε-τε με όλα όσα έχεις ζητήσει. Οπότε με τόσο λαχταριστά και ποιοτικά υλικά, σίγουρα στο κρητικό σουβλάκι μας… το μέγεθος μετράει πολύ!