Καλά και νόστιμα τα σουβλιστά, αρνί, κοκορέτσι, κοντοσούβλι... εξίσου νόστιμο όμως είναι και το κοτόπουλο στην σούβλα. Ένα σουβλιστό κρέας που τρώγεται χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς!

Το κοτόπουλο αποτελεί μια αγαπημένη τροφή η οποία καταναλώνεται εύκολα από παιδιά και συνιστάται σε άτομα με προβλήματα υγείας. Πρόκειται για μια πολύ καλή πηγή ζωικής πρωτεΐνης, αφού μπορεί να μας παρέχει το 67% της ημερήσιας ποσότητας που έχει ανάγκη το ανθρώπινο σώμα. Επιπρόσθετα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά με πρωταγωνιστή το στήθος, το οποίο έχει τα μισά λιπαρά από μία χοιρινή μπριζόλα από την οποία έχει αφαιρεθεί το λίπος.

Το κοτόπουλο στη σούβλα είναι η πιο νόστιμη εκδοχή του κοτόπουλου που θα δοκιμάσετε ποτέ. Τραγανή πέτσα και κρέας που έχει σιγοψηθεί στα ζουμιά του και έχει γίνει ιδιαίτερα μαλακό, ενώ φέρει μία υπέροχη καπνιστή νότα. Επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί άπαχο αφού σε σχέση με άλλους τρόπους ψησίματος το περιττό λίπος έχει λιώσει και απελευθερωθεί από το κρέας.

Αποτελεί μια εύκολη και έξυπνη επιλογή αφού θα ταΐσει όλη την οικογένεια ή ένα τραπέζι φίλων. Μπορείτε να το σερβίρεται όπως είναι με συνοδεία από τηγανητές πατάτες, σαλάτα και κάποια σως ή να του προσδώσετε την δική σας δημιουργική πινελιά. Κόψτε το σε μικρές μπουκιές και προσθέστε το σε πράσινες σαλάτες ή δημιουργήστε τα δικά σας ευφάνταστα σάντουιτς και μπέργκερ κοτόπουλου και αφήστε τους όλους άφωνους.