Σήμερα, θυμόμαστε ακόμα παλιές λαϊκές εκφράσεις που τις λέμε και εξακολουθούν να έχουν νόημα: «κάλλιο δέκα και καρτέρι», «όσα δε τα φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια», «μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά» και πολλές ακόμη. Φυσικά υπάρχουν αρκετές και για το φαγητό μας, όπως «ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται», «όποιος μαγειρεύει, ξέρει να τρώει», με πιο γνωστή σε όλους μας «να λαδώσει λίγο το αντεράκι μου».

Η συγκεκριμένη έκφραση χρησιμοποιείται από τα παλαιά χρόνια που θεωρούσαν ως καλό φαγητό το λαδερό φαγητό. Έτσι, όταν κάποιος έτρωγε καλό φαγητό συχνά χρησιμοποιούσε την φράση «λάδωσε το άντερο μου», δηλαδή «έφαγα καλό φαγητό».

Από την αρχαιότητα είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο στη διατροφή μας είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας. Χρησιμοποιείται ωμό σε σαλάτες, αλλά μαγειρεύεται και στα περισσότερα μαγειρεμένα φαγητά, για τα οποία είναι ξακουστή η μεσογειακή διατροφή. 

Αναγνωρίζοντας, λοιπόν, την ωφέλιμη δράση του ελαιόλαδου στις τροφές μας, χρησιμοποιούμε το πρώτης ποιότητας κρητικό λάδι μας και μαγειρεύουμε με σπιτική αγάπη «καλά φαγητά» για να «λαδώνουμε το αντεράκι μας».