Η σκεπαστή πίτα αποτελεί ένα λαχταριστό δημιούργημα των ελληνικών σουβλατζίδικων, με σχετικά λίγα χρόνια ύπαρξης στους καταλόγους καταστημάτων, ικανή όμως να δώσει απόλαυση σε μία παρέα τεσσάρων ατόμων ή ακόμα και να χορτάσει δύο άτομα.

Αμιγώς ελληνικό street food, εμπνευσμένη όμως από το κλασικό νεοϋορκέζικο club sandwich. Η σύσταση του club sandwich αποτελείται από 4 κομμάτια sandwich με διπλό ή τριπλό ψωμάκι το οποίο συνήθως περιέχει ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, μαρούλι και κάποια σως, ότι δηλαδή περιέχει ένα απλό sandwich. Σερβίρεται με τηγανητές πατάτες τοποθετημένες ανάμεσα στα τέσσερα, όρθια στημένα κομμάτια sandwich.

Στην σύσταση της σκεπαστής πίτας, η πίτα έρχεται να αντικαταστήσει το ψωμάκι περικλείοντας μέσα της γενναιόδωρη ποσότητα γύρου, τυρί, ντομάτα, μαρούλι, και σως ή οποία μπορεί να αντικατασταθεί ή να συνοδευτεί από γιαούρτι ή τζατζίκι. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι τηγανητές πατάτες οι οποίες συνοδεύονται είτε από κάποια σως, είτε γιαούρτι ή τζατζίκι.

Πλέον ιδιαίτερα αγαπητές είναι και οι σκεπαστές πίτες με κοτόπουλο, αλλαντικά, σουβλάκι, πανσέτες, όλες συνοδευόμενες με μπόλικο τυρί και με διαφορετικές διαθέσιμες σως για να καλύψουν και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους. Στο Ηράκλειο Κρήτης η σκεπαστή πίτα ήρθε για πρώτη φορά το 1997 από το εστιατόριο - ψησταριά Μαρνέλλος και καθιερώθηκε άμεσα ως ένα από τα πλέον αγαπητά και νόστιμα πιάτα του!