Για την προέλευση του σάντουιτς έχουν ειπωθεί ανά τα χρόνια πολλές διαφορετικές απόψεις και ιστορίες. Ποια είναι όμως η δημοφιλέστερη ιστορία αυτού του πολυαγαπημένου σνακ, που καταναλώνετε καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους; Από που προήλθε και πως απέκτησε τελικά το όνομα του;

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, το σάντουιτς απέκτησε τη φήμη του γύρω στο 1762, όταν ένας κύριος ονόματι Τζον Μόνταγκιου, 4ος Κόμης της πόλης Σάντουιτς, στο Κέντ της Αγγλίας, έπειτα από πολλές ώρες χαρτοπαιξίας ζήτησε από το μάγειρα να του φτιάξει ένα γεύμα που να μπορούσε να το φάει άνετα στο τραπέζι χωρίς πολλά-πολλά. Ο μάγειρας λοιπόν του ετοίμασε ένα ζουμερό κομμάτι κρέας φιλέτο και στη συνέχεια το τοποθέτησε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί. Ο Κόμης το λάτρεψε και από εκείνη τη στιγμή και μετά, άρχισε να το απολαμβάνει συχνά μέχρι που τελικά το έμαθε όλη η Αγγλική αριστοκρατία της εποχής.

Η κληρονομιά του Κόμη του Σάντουιτς ζει ακόμα και σήμερα, καθώς ένας απόγονος του γνωστός ως Ορλάντο Μόνταγκιου, ίδρυσε μια αλυσίδα εστιατορίων που ονομάζεται «Ο Κόμης των Σάντουιτς». Στο μενού του περιλαμβάνεται το διάσημο σάντουιτς που κανάλωσε το 1762 ο Κόμης, το οποίο ονομάζεται «Original 1762». Το σάντουιτς περιλαμβάνει ζεστό ροστμπίφ, τσένταρ και κρεμώδη σάλτσα και σερβίρεται σε ζεστό ψωμί.

Εμείς στον Μαρνέλλο, σεβόμενοι την κληρονομιά του «Κόμη του σάντουιτς», έχουμε φτιάξει τη δική μας ζουμερή και πεντανόστιμη εκδοχή, η οποία χαρίζει χαμόγελα σε όποιον τη δοκιμάσει. Συγκεκριμένα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το ψωμάκι με χοιρινό γύρο, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι! Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με δεκάδες άλλους συνδυασμούς, ικανούς να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.