Παραγγέλνοντας σαλάτα μαζί με το σουβλάκι σου εκτός ότι θα καλύψει εκείνο το έξτρα κενό που νιώθεις χωρίς να σε αγχώνουν οι έξτρα θερμίδες, μπορεί να φανεί σοφή επιλογή για το στομάχι και το σώμα σου.

  • Θα δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες στο στομάχι προετοιμάζοντας το να δεχτεί καλά οποιαδήποτε τροφή ακολουθήσει.
  • Θα προκαλέσει μια διακριτική αίσθηση κορεσμού στο στομάχι, και θα σε ωθήσει να φας με πιο αργούς ρυθμούς και την ποσότητα που χρειάζεσαι αποφεύγοντας τις υπερβολές.
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά άλατα και συστατικά που προστίθενται στα πεπτικά ένζυμα και ενισχύουν τη δράση τους. 
  • Οι σαλάτες αποτελούν μια πολύ καλή πηγή ενυδάτωσης. Τα λαχανικά σε μεγάλο μέρος τους απαρτίζονται από υγρά και έτσι συνεισφέρουν στη φυσική ενυδάτωση του οργανισμού.
  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς επειδή παρήγγειλες ξανά κρέας. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλύτερη εντερική λειτουργία και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ενώ σε φουσκώνουν και καθυστερούν το μεταβολισμό της τροφής, με αποτέλεσμα την αυξημένη αίσθηση πληρότητας για πολλές ώρες μετά τα γεύματα. Επίσης η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων, υπέρτασης, διάφορων μορφών καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων.