Άλλοι το βρίσκουν νόστιμο και δεν λείπει ποτέ από την πίτα τους, ενώ άλλοι μισούν την έντονη οσμή που αφήνει στο στόμα. Αυτή η έντονη οσμή οφείλεται στις ενώσεις θείου στις οποίες είναι πλούσιο και είναι ευεργετικές για την υγεία. Οι λόγοι που ακολουθούν θα σε πείσουν να παραγγείλεις την πίτα σου με κρεμμύδι.

Βοηθάει στην σωστή πέψη

Τα κρεμμύδια είναι μια εξαιρετική πηγή ινουλίνης, μια διαλυτή διαιτητική ίνα που λειτουργεί ως πηγή τροφής για τα καλά βακτήρια στα έντερα. Λειτουργεί ως φυσικό ρυθμιστής, διατηρώντας την κατάλληλη ποσότητα των καλών βακτηρίων σε βέλτιστα επίπεδα προκειμένου να διατηρηθεί ένα υγιές πεπτικό σύστημα.

Βοηθάει στην μείωση της χοληστερίνης

Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις χρωμίου, βιταμίνη Β και θείο, στοιχεία γνωστά για την ικανότητα τους να μειώνουν την συσσώρευση χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Αν η πίτα σου περιέχει πάντα χοιρινό, παρήγγειλε την σωστά, με κρεμμύδι.

Βελτιωμένη αντιφλεγμονώδης δράση

Τα κρεμμύδια περιέχουν εκτός τις ενώσεις θείου περιέχουν και βιταμίνη C αλλά και κάποιες φυτικές ουσίες οι οποίες αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C στο σώμα σας. Τι σημαίνει αυτό? Ένα υγιές και αποτελεσματικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Ενίσχυση της οστικής πυκνότητας

Όπως έχουν δείξει αρκετές μελέτες, τα κρεμμύδια είναι ικανά να αυξήσουν την οστική πυκνότητα, δημιουργώντας πιο γερά οστά. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες που ενσωμάτωσαν τα κρεμμύδια στη διατροφή τους είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.